top of page

Mātes lūgšana-Ukraina.


Karam Ukrainā ir daudzas sejas, bet tā ir mūsu mātes seja, kas tumšākajos laikos uztur mūsu sirdis dzīvas.

Lūdzamies par un ar mātēm, kuras turpina zaudēt savus bērnus karā.

Ukrainas grupas "KALUSH" ar dziesmu "Stefania" saņēma augstāko vērtējumu Eirovīzijas konkurs;a 2022. gadā (https://kalushde.lnk.to/stefania).Filma balstīta uz patiesiem notikumiem militārās agresijas laikā Ukrainā 2022. gadā.

Dziesma "Mātes lūgšana" radās, apvienojoties dziedātājai un dziesmu autorei Jailai Dekelbaumai (Yael Deckelbaum) un drosmīgu sieviešu grupai, kas vada kustību "Women Wage Peace".

Kustība radās 2014. gada vasarā vardarbības eskalācijas laikā starp Izraēlu un palestīniešiem un militārās operācijas "Tzuk Eitan" laikā.

2016. gada 4. oktobrī ebreju un arābu sievietes uzsāka kopīgu projektu "Cerību gājiens".

Tūkstošiem sieviešu devās gājienā no Izraēlas ziemeļiem uz Jeruzalemi, aicinot uz mieru. Aicinājums, kas savu kulmināciju sasniedza 19. oktobrī, kad vismaz 4000 sieviešu, no kurām puse bija palestīnietes, bet puse - izraēlietes, devās gājienā Kasr el Jahudā (pie Nāves jūras ziemeļu daļā).

Tās pašas dienas vakarā 15 000 sieviešu protestēja Jeruzalemes priministru nama priekšā.

Šiem gājieniem pievienojās Nobela Miera prēmijas laureāte Leima Gbowee (Leymah Gbowee), kuras vadībā 2003. gadā tika izbeigts otrais Libērijas pilsoņu karš, apvienojot sieviešu spēkus.


Fragments no Frīdelas Klokes Eiblas dejas "Mātes lūgšana" (http://www.sacreddance.de). Dejas meditācijas grupas Frīdelas Klokes Eiblas vadībā lūdzas par mieru pasaulē kopīgā dejā.Latvijā dejas meditācija atrodama www.sacreddancelatvia.com



50 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Aicinājuma ceļš.

Paldies māsai Guntai un māsai Annai par ielūgumu raidījumā "Aicinājuma ceļš" Radio Marija Latvija.

bottom of page